Forside Blogg Om Kakadu Pilotprosjekt Videoserier Logg inn

Ungdomskilden få snakker om: bare tøys, eller noe flere burde tenke på?

tips Feb 08, 2021

Nei, dette er ikke et innlegg som forteller deg at du må huske å ta nok omega3, eller om siste nytt innen antirynkekrem. Løsningen ligger ikke i en pille eller hemmelig ingrediens, men i et digitalt kompetanseløft slik at alle blir et fullverdig medlem i dagens digitale samfunn. For visste du at det å være "litt digitalt bakpå", gjør at vi føler oss eldre?


Et digitalt kompetanseløft: det beste grepet du kan ta for en smidig alderdom?
Mediene er flinke til å fortelle oss den gylne fasit for å eldes med stil, og hvordan dette kan kjøpes for penger. Få snakker om hvordan det å være digitalt selvhjulpen kan utgjøre stor forskjell for hvordan du kan være «på nett», i både bokstavelig og overført betydning. Å bli eldre har ingen sammenheng med å ønske kjedelige, eller mindre moderne løsninger.

Digital opplæring er for mange overlatt til tilfeldighetene, og det er heller ikke noe du får kjøpt på butikken. Hvem spør du når du har en utfordring? Har du de rette verktøyene for å fikse dette selv?

Vi føler oss alle «litt digitalt bakpå» i blant
Det å føle seg "litt digitalt bakpå" er ikke bare forbeholdt de eldre. Dette kan være like gjeldende for en 30-åring, som for en 60-åring. Satt på spissen kan det å mestre digitale tjenester være en ungdomskilde for flere av oss.

Det er ikke alt vi trenger, eller har lyst til å mestre av digitale tjenester, men vi mener at friheten til å velge det bort selv er noe som burde være en selvfølge for langt flere enn det er i dag.Tenk gjennom: Har du et digitalt potensiale du ikke har realisert?

#Hvor mange digitale tjenester bruker du i løpet av en dag?
Dette er en vanskelig øvelse. Det er så mye mer som er digitalisert enn det en først tenker. Bilen? Smart-TV? Boligalarmen? Strømmåleren?

#Er det noe du er nysgjerrig på, eller vil vite mer om?
Vær helt ærlig med deg selv. En flaskehals for veldig mange er at de ikke "vil bry" andre med sine spørsmål eller utfordringer.

#Du vet ikke det du ikke vet
Ganske åpenbart, men det er vanskelig å gå glipp av noe du ikke kjenner til. Eller hva?

#Har du forståelse for det som digitaliseres?
Det er ikke en selvfølge. Mange blir bare servert en digital løsning og fortalt at «dette er en skikkelig god idé». Det er ikke gitt at du er enig, eller at noen har fortalt deg hvorfor.

#Har du nok digital selvtillit og kompetanse til å løse problemene selv?
Hvis ikke, hvem er ditt "digitale oppslagsverk" når du møter på en utfordring? Klart det er lov å spør andre, men hadde det ikke vært herlig med et digitalt go-to sted, slik at du enklere også kan fikse det selv?

Derfor har vi laget Kakadu
Kakadu er en digital kunnskapsportal som senker terskelen for å tilegne seg digital kunnskap og forståelse. Innholdet formidles på folkelig vis, strippet for teknobabbel og håpløse forkortelser.

Kjøper du et kurs av Kakadu, støtter du to kvinnelige gründere som ønsker å løse en samfunnsutfordring. På www.kakadu.no finner ut videoserier om seks populære tema som spenner fra passordhåndtering til lynkurs i sosiale medier, og mye i mellom. Støtter du Kakadu, slår du også et slag for å bedre folkets digitale ferdigheter og at læringen skal være lik for alle.

PS!
Nå er en av videoserien gratis i en begrenset periode. Hvis du er nysgjerrig på hva dette er, og om du kan lære noe nytt, besøk nettsiden her: https://www.kakadu.no/store

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.