Forside Blogg Om Kakadu Pilotprosjekt Videoserier Logg inn

Tre tips som gjør foreldrene dine tryggere på nett

veiledning Nov 09, 2020

1. Bevisstgjøring: De vet ikke det de ikke vet

Sannsynligheten er stor for at foreldrene dine mestrer mye, og spør du hva de vil vite mer om er kanskje svaret "ikke noe". Da er det også selvmotsigende at du aldri blir kvitt stillingen din som familiens utpekte IT-ekspert? Klart det er noe de lurer på: De vet bare ikke alltid hva, hvem eller hvordan.  Løsningen kan være å gjøre dem bevisst på egen kompetanse, og hvor skoen trykker mest. Still spørsmål, og vær tålmodig. Ta denne praten når dere ikke er i en problemløsnings-situasjon. Da er det enklere å få til den gode digitale samtalen.

2. Ta ting gradvis: Krabbe, gå, løpe.

For veldig mange av oss vet Google svaret på det meste. Dette av to grunner: Vi håndtere Google til fingerspissene, derfor finner vi frem til informasjon som gir mening for oss. Selv om Google vet svaret, betyr det ikke at svaret er skrevet til alle mottakere. La oss ta et praktisk eksempel:

 

Hadde dette gitt mening for foreldrene dine? Ikke mine heller.

Tilbake til punkt nr 1: Vet foreldrene dine nok om problemløsning på nett? Og basert på det svaret, hva er den mest tilpassede løsningen for dem?

3. Repetisjon. Repetisjon. Repetisjon

Repetisjon er nøkkelen til læring, uansett hva du skal i gang med. De færreste av oss har fotografisk hukommelse. Dette er grunnen til at foreldrene dine ofte spør de samme spørsmålet flere ganger. Det er kritisk for dem, men kan være frustrerende for deg. Desto eldre en blir, desto viktigere er repetisjon. Limet for læring. Mange godt voksne liker å notere. Det spiller egentlig ingen rolle om du bokmerket et leksikon, eller en nettleser - men det er kritisk at det er lett å finne tilbake til. Tilbake til punkt nr. 2, hva fungerer best for dem?

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.