Forside Blogg Om Kakadu Pilotprosjekt Videoserier Logg inn

Droppe julegaven i år? Dette kan være alternativet

tips Nov 16, 2020

Tradisjonen tro, skrives det mye om fordelene ved å droppe julegaven nå i oppkjøring til julestria. Paradokset er at vi til tross for dette, år etter år, ender opp med å kjøpe flere gaver. Hvorfor er det slik?

Gavelisten overskygger kosen
Problemet er ikke å gi, men at stresset overskygger gleden av å gi. Vi gir flere og flere gaver, og ofte er det også gaver uten særlig mening eller større tanke bak. Dette er en ond spiral, som kan være overraskende vanskelig å komme ut av. Blir du overrasket av å høre at gaver kommer på en åttende plass over hva vi nordmenn vektlegger i julen?

Besteforeldre vil droppe gaven
Ytterpunktene er barnefamilier og besteforeldre. Barnefamilier med barn som helst vil beholde gavene i den ene enden, og besteforeldre som ønsker en gavefri jul i andre enden. Flere kan nok relatere til at fokuset rundt gaver eskalerer når det kommer barn inn i familien. Naturlig nok. De fleste dropper gaven på et tidspunkt. Skillet går ofte et sted på veien fra ungdom til voksen.

Hva gir man til bestefar og bestemor?
Kvalitetstid, gode samtaler og mindre stress rangeres høyere enn gaver. Selv om ingen har alt, er det ofte slik at man har opparbeidet seg nok av ting i voksen alder. En etablert sannhet, som har blitt spesielt gjeldende gjennom året 2020, er #digitalisering. Alle vet at internett har kommet for å bli, og at "digitaliseringen er eksponensiell" (les: går veldig veldig fort). Om det er noe besteforeldre trenger, så er det et kurs. Faktisk er det slik at 4 av 10 er motivert til å delta mer digitalt, og 5 av 10 ønsker å lære dette gjennom kurs.

Besteforeldre - hils på Kakadu
Gode kurs om digitalisering finnes, men de færreste er ironisk nok digitalisert. Kakadu ønsker å gjøre noe med dette, og har derfor jobbet ut "årets julegave". Dette er en videoserie som tar for seg populære tema innen digitalisering: alt fra passordhåndtering til lynkurs i sosiale medier. Det har en folkelig tone, strippet for teknobabbel. Vi er hverken IT-eksperter eller pedagoger (heldigvis). Julegaven koster kr 499, og gir deg tilgang til en rekke relevante videokurs i et helt år.


Kakadu er fortsatt en julegave, forskjellen er at det ikke er "nok en ting". Den er enkel å kjøpe, og slår et slag for en utfordring i samfunnet som vil være gjeldende i lang tid. Kjenner du noen som trenger litt digitalt påfyll, vil vi påstå at dette kan være den perfekte gaven.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.