Forside Blogg Om Kakadu Pilotprosjekt Videoserier Logg inn

Årlig gir unge bort IT-hjelp for 50 000 kroner

tips Dec 15, 2020

Det sies at digital opplæring ikke bør skje i nære relasjoner. Likevel gir unge bort IT-hjelp til en verdi av 50 000 kroner hvert år. Særlig julen er høytid for dette. Når familien endelig samles, går verdifull tid med på å måtte hjelpe foreldre og besteforeldre med telefoner, nettbrett og PC.

 

De unge blir familiens IT-support

Gründerne av Kakadu har selv opplevd å bli tildelt rollen som hele familiens IT-ekspert. Det var derfor de spurte seg selv om det ikke finnes en enkel og brukervennlig portal for nettkursing i det aller mest grunnleggende innen den digitale verden.

 Det gjorde det ikke.

 To oppsigelser og noen måneders intens jobbing senere, er resultatet klart. En læringsportal med korte videoleksjoner på et språk alle skal forstå – strippet for teknologiske ord og uttrykk.

Nettsvindel, videosamtaler og passordhåndtering er bare noe av det målgruppen «godt voksne» kan få en innføring i gjennom årets julegave fra Kakadu.

– Det er interessant å se at alle kan relatere til Kakadu. Det tar ikke lang tid å forklare konseptet, og det vekker mye engasjement, forteller Ingvild Erøy, som vil påstå at alle kjenner noen som har behov for Kakadu.

 

Ingvild Erøy og Hege Fiskå sa opp jobbene sine for å satse på gründerbedriften Kakadu
 

– Har blitt nedprioritert lenge

Innholdet fra Kakadu er ikke laget av verken IT-eksperter eller pedagoger. Det trenger de heller ikke være, for målet er å formidle dette på en folkelig tone. Og deltakerne skal ikke bli eksperter – bare litt mer selvdrevne digitalt. 

I 2020 er det kritisk å ha en forståelse for hvordan du identifiserer nettsvindel, rutiner for passord, sikkerhetskopiering av bilder også videre. Men den eldre generasjonen er ikke så heldige at de har fått dette inn med morsmelken – så noen må lære dem det. Det ansvaret bør ikke ligge hos familien, mener Hege Fiskå.

– Vi ville lage noe kult, men likevel seriøst for en målgruppe som har blitt nedprioritert over lengre tid. Det finnes eksempelvis utallige nettkurs for oss som jobber med markedsføring om slike tema, men ingen som tar foreldrene våre på alvor. Det skal vi gjøre noe med, sier hun.

 

Håper Kakadu blir årets julegave

Håpet er at Kakadu vil havne under juletreet til mange foreldre og besteforeldre i år. De som allerede har «alt» – utenom tilstrekkelig digital kompetanse.

Så kan familiebesøkene handle om alt annet enn IT-support fremover – og bestefar slipper å oppgi kontonummeret til en hittil «ukjent slektning» i et fjernt land.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.