Forside Blogg Om Kakadu Pilotprosjekt Videoserier Logg inn

Anne (65): Derfor synes jeg digitalisering er vanskelig

digitale ferdigheter Feb 01, 2021

Møt Anne, en oppegående dame i sin beste alder. Hun vippser på kafé, snapper bilder og tæpper i butikken. Hun er positiv til at verden går fremover, men føler seg til tider noe tvangsdigitalisert. Det er lett å falle av lasset når ting går så fort som det har gjort i 2020. 

Har ikke fått det inn med morsmelken

Anne lærer kjapt. Hun er flink å spørre både barn og barnebarn om tips og råd. Sønnen Frank bistår gjerne med å koble opp printeren, fikse nytt passord eller håndtere Facebook når den har "falt ut". Det er sjeldent at Anne får muligheten til å gå ned i dybden, slik at hun får forståelse for hele løsningen. Frank bare fikser det for henne. Det er rett og slett kjappeste vei til mål. Det blir litt som en matematisk oppgave: Enten forstår du det, eller så må du bare akseptere svaret. Når du ikke forstår hvordan, er det vanskelig å lære hvorfor.

Motivert, men mangler kurs

Det er mye som motiverer Anne til å delta mer digitalt. Alt fra små hverdagslige øyeblikk på Snapchat med barnebarna, til lengre videosamtaler med venner og familie når den sosiale distanseringen blir for stor. Hun har akseptert at verden digitaliseres. Utfordringen er at det går for fort, og det er vanskelig (les umulig) å henge med i svingene. Målet til Anne er ikke å bli 100% digital. Det er urealistisk. Men at hun har et digitalt potensiale er det ingen tvil om. Finnes det ikke et kurs for dette?

Se, lær, gjenta

Det finnes mange kurs, men ingen som er slik som Kakadu. Først og fremst er det 100% digitalt. Innholdet er satt i et fast system, og kan fungere som et digitalt leksikon. En video er maks 4 minutter, og du kan konsumere det i ditt tempo. Så mange ganger du vil. Vi i Kakadu er ikke sikkerhetseksperter eller IT-sjefer. Vi er normalt oppegående folk, som vil lære deg noe nytt på en folkelig måte. Forklart slik du forstår det.

Kan dette være noe for deg, Anne?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.